Sterkt løp på 1000 m av Tor Alfred Bredesen under Folksam Grand Prix i Gøteborg

Postet av Snøgg Friidrett den 4. Aug 2016

Under det svenske elitestevnet Folksam Grand Prix, på Slottskogsvallen i Gøteborg fredag 15. juli, løp Tor Alfred Bredesen fra Snøgg Friidrett et meget sterkt løp på 1000 meter. Han løp inn til seier i B-heatet på tiden 2.27,85, og forbedret med det persen og egen klubbrekord i Snøgg med hele 9 sekunder. Tidligere rekord ble satt under åpningsstevnet i Bø i april i år. Løpet på fredag var første gang Tor Alfred løp 1000 m i et stort og godt felt, og viste at distansen passer han meget godt. Dette er et av de beste løpene han har gjort så langt, og plasserer han på 4. plass på lista over de beste i Telemark gjennom tidene på distansen. Kretsrekorden lyder for øvrig på 2.24,54.

Løpet ble gjennomført på en meget solid måte. Fra start la Tor Alfred seg bak i det 10 mann store feltet, og la seg etter hvert midt i feltet de første rundene. Passering 400 m gikk på ca. 59,8, mens farten økte noe fram til 800 m passering på ca. 1.59,0. Da lå Tor Alfred på 3.-4. plass, men skrudde farten ytterligere opp og avanserte på utsiden jennom siste sving før han passerte siste konkurrent like før mål. Over målstreken var han ca. 0,6 sekund foran nr. 2, etter en avslutning med 28,8 sekund på siste 200 m. Formen ser derfor bra ut foran NM på Askøy siste helga i juli.