Låvefest i Nes Arena

Postet av Snøgg Friidrett den 8. Des 2019

Nok en flott friidrettsdag under Låvefesten i Nes Arena lørdag 7. desember, med 4 utøvere fra Snøgg Friidrett på plass. Markus Aseged Nesholen løp igjen 2 distanser, med en drøy times mellomrom. Først ble han nr. 3 på 200 m i en meget sterk 12-års klasse på tiden 26,86. Det var innendørspers og klubbrekord i G12 med 0,8 sekund, men 0,2 sekund bak utendørspersen fra i sommer.

På 600 m stilte han i klasse 13 år, som løp sammen med G14. Dermed fikk han brynt seg på et par meget sterke Tyrvingløpere i klasse 14 år. Dette løste Markus meget bra og endte opp som nr. 2 i feltet, og splittet de 2 sterke 14-åringene, på den fantastiske tiden 1.31,90. Pers og kretsrekord med nesten 2 sekunder, og han er nå kun 2,5 sekund bak aldersrekorden i Norge for G13 på 1.29,3 fra 1975. Den rekorden har han ett helt år på å slå!

Christian Bredesen løp inn til 4. plass på 600 m i G14, og forbedret igjen persen og sin egen klubbrekord fra forrige helg med ett sekund til 1.40,06. Han åpnet en del hardere nå enn han er vant med, og fikk det derfor litt på slutten slik at en tid under 1.40 glapp med snau margin.

I seniorklassen løp Tor Alfred Bredesen inn til 2. plass på 800 m i det 8 mann store feltet på 2.08,64, ca. 0,5 sekund bak vinneren. Han løp siste runde 2-3 sekunder raskere enn de øvrige rundene, og viste at han nok har mer inne.

I lengde hadde Sondre Mork Kasin litt bedre kontroll på planken enn forrige helg, og vant G17 med 5,81, som han hoppet 2 ganger. Det er også ny innendørspers for Sondre.