Seriestevne 2 - Notodden

Postet av Snøgg Friidrett den 12. Mai 2019

Nå er resultatlista fra fredagens stevne klar og de gode resultatene fortsetter å komme. De fleste har vel fått med seg at Markus Aseged Nesholen løp inn til bestenotering i Europa på 400 m for 11-åringer med tiden 59,2. Markus fyller 12 år 14. mai, og er derfor akkurat innenfor i klasse 11 år får å kunne ta rekorden, som for øvrig var på 59,5 og ble satt av en engelsk løper i 1989.

Videre løp Vebjørn Hovdejord inn til ny pers på 3000 m med tiden 9.07,2. Med det slettet han også, som vanlig, tidligere bestenotering i Telemark i G 16 fra 1980 på 9.07,3 med knapp margin. Målet var å løpe under 9.00 på fredag, men en litt for rask åpning ødela litt av muligheten. Neste løp blir sannsynligvis i et større og jevnere felt, hvor det kan være mulig å henge på løpere med samme mål i et jevnere tempo.
Det ble også løpt bra av Guleed Doaale i G 15 med 10.27,9 og av veteranen Roar Borgerås i 45-49 år, som løp på 10.41,7. På 400 m perset Christian Bredesen med 3 sekunder til 65,8 i G 14 og Elise Victoria Surtevju perset til 65,9 i J 14.
I slegge ble det nok en klubbrekord i G 13 til Knut-Olai Helgesen, som økte til 22,99, mens Julie Lie Karlberg gjorde nok en god konkurranse med 35,86.