Klubbstevner etter Corona-pause

Postet av Snøgg Friidrett den 15. Mai 2020

Første klubb i landet til å starte opp med stevner etter forbudet ble opphevet ble Snøgg Friidrett. Siden det var flere utøvere som hadde trent bra under konkurranse pausen og var hissige på å få noen resultater, så dro vi likeså godt til med 3 stevner på 6 dager.

Det først ble arrangert fredag 08. mai og Sondre Mork Kasin (G-18/19) satte nye perser både på 100 m, med 11,99, og på 400 m, med 56,40. Her fikk han godt følge av Markus Aseged Nesholen (G-13), som løp på 57,66. Med det forbedret han en 47 år gammel bestenotering i Telemark på 400 m i G 13 med ca. 0,5 sekund. Løpet til Markus går også inn på 4.plass på ”All time best boys Norge” for gutter 13.

På 3000 m løp Irun Hedegart (KS) inn ny pers med over 30 sekunder, og ny juniorrekord i Snøgg, på tiden 11.51,51, i følge med Christian Bredesen (G15), som løp på 11.44,08. Før det hadde Christian perset med nesten ett sekund på 100 m til 14,09, perset med over 60 cm i kule til 8,04 og perset med ca. 2,5 m i diskos til 21,44. Pers i diskos ble det også på Knut-Olai Helgesen (G-14), som kastet 20,98. Veteranen Roar Uglem (MS) var også godt fornøyd med sesongåpningen med 11,05 i kule og 31,88 i diskos.

Stevne 2 var søndag 10. mai og i et vær bestående av regn, vind, sol og hagl. Til tross for det løp Herman Hogstad Sveinsson (G-15) fra Seljord inn til solid pers på 200 m med 23,22 +0,9, fulgt av Sondre Mork Kasin som perset til 24,95. Julie Lie Karlberg (J-14) perset med 8,5 m med 3 kg's slegga til sterke 41,06, og i seniorklassen stilte Thor Inge Thorsen opp og perset etter flere års fravær til 37,05. På 600 m løp Markus Aseged Nesholen inn til nok en bestenotering i Telemark i G13 med flotte 1.32,03. Hedda Rønningen (J-11) debuterte på 200 meter og 600 meter. Her løp hun inn til tiden 36,86 på 200m og 2.25,54 på 600m, noe som lover bra for fremtiden. Karoline Skåre Haugen (J-13) løp 200 meter hekk og kom inn på 38,74, noe som hadde vært ny pers hadde dessverre ikke vinden vært for sterk (+2,5).

Onsdag kveld ble det 3. stevnet på under en uke arrangert og igjen ble det oppnådd flere meget sterke resultater av de få fremmøtte utøverne. Vebjørn Hovdejord (G-17) gjorde sin første løpskonkurranse på 11 måneder, etter at en skade satte han utenfor i juni i fjor. Helt alene løp han inn til ny pers og forbedret sin egen klubbrekord for senior i Snøgg med 4 sekunder til 8.41,7. Med det forbedret han også kretsrekorden i Telemark i G17 fra 1977 med 15 sekunder.

Markus Aseged Nesholen gjorde et nytt forsøk på aldersrekorden på 600 m i G13. Det endte i ny pers og årets 3 forbedring av kretsrekord på tiden 1.31,4, en forbedring med ca. 0,5 sekund. Med den tiden havner Markus også her på 4 plassen på ”All time best boys Norge” nå for 600 meter gutter 13. Denne gangen åpnet han betydelig hardere, og hadde en 400 m passering på under 59,0, men mistet litt fart de siste 200 meterne. Dette viser imidlertid at det skal være mulig å løpe under 1.30 i løpet av sesongen.

Ny pers ble det også på Vebjørn Bredesen (MS), som hadde en av sine mer sjeldne opptredener på friidrettsbanen. For første gang klarte han å kaste spydet over 40 meter, og forbedret med det sin 3 år gamle pers med drøye 1,5 meter til 41,13.

Knut-Olai Helgesen deltok i kveldens 2 kast øvelser og oppnådde 19,41 i diskos og 13,04 i spyd.