Veidekkelekene 2019 - 3 gull og 1 stevnerekord

Postet av Snøgg Friidrett den 24. Jun 2019

Veidekkelekene på Lillehammer er nå ferdig for i år, og Snøggs 4 deltagere fikk med seg hele 3 seire, samt 1 ny stevnerekord. Sondre Mork Kasin vant også lengde i G 17 på 5,90 w, i tillegg til seier og pers i tresteg på 13,05. På 100 m ble det 12,28 på Sondre, litt bak persen.

Markus Aseged Nesholen var nesten 12 sekunder foran nr. 2 på 600 m i G 12, da han løp inn på 1.37,29, og forbedret stevnerekorden fra 2001 i klasse 12 år med over sekundet. På 800 m i G 14 forbedret Christian Bredesen persen med 7,5 sekunder da han løp inn på fine 2.24,96, som holdt til en 10. plass totalt. I seniorklassen årsdebuterte Tor Alfred Bredesen på 800 m, og løp inn på 2.07,80, og en 12. plass totalt.

Resultatliste finner du HER

Ny klubbrekord for senior av Vebjørn Hovdejord på 2000 m hinder

Postet av Snøgg Friidrett den 20. Jun 2019

Under Hinderfesivalen på Jessheim tirsdag kveld debuterte Vebjørn Hovdejord på 2000 m hinder. Han løp inn på flotte 6.19,51, og forbedret med det tidligere klubbrekord for senior i Snøgg, som ble holdt av Tor Alfred Bredesen, med ca. 17 sekunder. Som vanlig når Vebjørn løper er tiden også ny bestenotering i Telemark i G 16. Gjennom tidene er det kun 20 løpere i Norge som har løpt fortere i 16-års klassen, og ned til nr. 2 gjennom tidene er det kun 14 sekunder. Det er derfor ikke usannsynlig at det blir flere hinderløp på Vebjørn i fremtiden.

Tatt i betraktning at han ikke har prøvd seg på hinder- og vanngravpasseringer tidligere, og det han for det meste løp solo og i kraftig vind, er det utvilsomt mye å gå på for Vebjørn i denne øvelsen. Mulighetene er derfor til stede for at han prøver seg på hinder under NM for junior i slutten av august, hvor han er kvalifisert til å stille på flere distanser.

Resultatlista finner du HER

Tyrvinglekene, med gode prestasjoner fra Snøgg Friidrett

Postet av Snøgg Friidrett den 16. Jun 2019

Det var en liten tropp fra Snøgg Friidrett som deltok i helgas Tyrvingleker på Nadderud i Bærum, men til gjengjeld markerte de seg skikkelig på pallen i løpet av helga. På fredag kveld forbedret Vebjørn Hovdejord sin ferske pers, klubbrekord, og kretsrekord i G 16 på 3000 m med 2 sekunder til flotte 8.45,81. Det holdt til en 23. plass totalt av over 50 løpere i en meget sterk seniorklasse, som ble vunnet på 8.18,44. Tor Alfred Bredesen løp her inn på 9.54,02.

Lørdag vant Markus Aseged Nesholen 600 m på flotte 1.36,94, over 5 sekunder foran nr. 2 og ca. 1,5 sekund bak egen pers. Han fulgte opp med en meget sterk 200 m på søndag, hvor han forbedret pers og kretsrekord i G 12 for tredje gang i år med ca. 0,5 sekund til 26,66. Det holdt til 2. plass i konkurranse med 43 løpere.

Sondre Mork Kasin sikret seg like godt 2 seire i klasse 17 år. Lørdag hoppet han 12,59 i tresteg, hans nest beste resultat, og søndag ble det pers i lengde med fine 5,84. Ett av hoppene i tresteg, som var dødt med ca. 3 cm, ble for øvrig målt til ca. 13,20, så her er det mer i vente.